Protectia anti-virus


Virusii informatici sunt microprograme greu de depistat, ascunse in alte programe, care asteapta un moment favorabil pentru a provoca defectiuni ale sistemului de calcul (blocarea acestuia, comenzi sau mesaje neasteptate, alte actiuni distructive).


Se poate aprecia ca un virus informatic este un microprogram cu actiune distructiva localizat in principal in memoria interna, unde astepta un semnal pentru a-si declansa activitatea.

Cea mai simpla protectie a informatiilor pe care trebuie sa o implementeze orice firma este protectia anti-virus.

Pentru a proteja adecvat reteaua de infectiile cu virusi, trebuie sa implementati o solutie antivirus capabila sa apere perimetrul retelei, statiile, serverul de e-mail si celelalte aplicatii server.

Asigurati-va ca aveti un plan de backup si recuperare bun, pentru ca e posibil sa aveti nevoie de readucerea sistemului la o stare stabila, anterioara infectiei cu virusi.

Instalarea unui pachet antivirus este numai primul pas si cel mai important al solutiei antivirus.

Ar trebui sa aveti un plan operational pus la punct, care sa descrie modul in care protejati reteaua organizatiei de virusi si cum trebuie sa reactionati in cazul in care un astfel de atac cu virusi se produce.


Pasi operationali de efectuat:


Instalati versiunea cea mai recenta a software-ului antivirus
Blocati elementele Attachments
Instalati patch-urile de securitate
Parcurgeti buletinele de securitate
Planificati un mecanism de excludere
Stabiliti un plan de reactie
Dezvoltati un plan de notificare

Verificati ca toate serverele si statiile client au instalate ultimele actualizari disponibile de la furnizorul produsului antivirus.

Ar trebui sa verificati de asemenea daca furnizorul solutiei antivirus asigura suportul sau pentru compatibilitatea cu alte programe pe care le utilizati, pentru a evita eventualele disfunctionalitati la instalarea unei noi solutii antivirus.

Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati.


kasperlab

Ne face placere sa va anuntam ca incepand cu acest an suntem distribuitori autorizati KASPERSKY - si va putem oferi cele mai bune solutii de securitate atat pentru utilizatori individuali, cat si pentru companii.

Kaspersky Lab este un lider recunoscut in dezvoltarea protectiei impotriva virusilor, programelor de tip spyware si adware, a mesajelor de tip spam si a atacurilor de retea. Dupa mai bine de 15 ani de lupta impotriva virusilor si a altor amenintari informatice, Kaspersky Lab a acumulat cunostintele si experienta necesare pentru a previziona tendintele dezvoltarii programelor periculoase. Este intotdeauna cu un pas inaintea competitorilor lui in ceea ce priveste furnizarea catre clienti a celei mai bune protectii posibile.

Citeşte mai mult...

Prezentare generala Citeste mai mult...